Δήμος Θάσου


Έγκριση τευχών δημοπράτησης του έργου “Ανάπλαση και Ανάδειξη Δασικού Κήπου Ποτού”

Σήμερα, Τρίτη 25 Μαΐου 2021, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θάσου, κατόπιν σχετικής προέγκρισης από τη Διεύθυνση Δασών Καβάλας, εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης του έργου: “Ανάπλαση και Ανάδειξη Δασικού Κήπου Ποτού” στη θέση Ποτός, Δ.Κ. Θεολόγου, Δήμου Θάσου, συνολικού προϋπολογισμού 49.567,00€.

Το έργο θα υλοποιηθεί από το Δήμο Θάσου και με ιδίους πόρους του Δήμου, κατόπιν της προηγηθείσης σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Θάσου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης (αρμόδια Δασική Υπηρεσία).

Η υλοποίηση του έργου αφορά: α) τη δημιουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, β) τη δημιουργία πεζόδρομων και μονοπατιών, γ) τη δημιουργία χώρων υπαίθριου γεύματος (Picnic), δ) την κατασκευή ξύλινης περίφραξης στο χώρο του Δασονομείου, ε) την τοποθέτηση πινακίδων ενημέρωσης και κατεύθυνσης, στ) τη συντήρηση υπάρχουσας λίμνης με σιντριβάνι, ζ) τη συντήρηση αποχωρητηρίων, η) τη συντήρηση υπάρχουσας ξύλινης περίφραξης και θ) τον καθαρισμό και την περιποίηση του υπάρχοντος χώρου πρασίνου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Ακόμη ένα έργο εισέρχεται στην τελική ευθεία για να γίνει πράξη.

Η ανάπλαση και η ανάδειξη που υφιστάμενου αλσυλλίου με τη δημιουργία νέων δυνατοτήτων αναψυχής των κατοίκων και των επισκεπτών του, αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών της.

Ακόμη μία δέσμευσή μας γίνεται πράξη.

Ευχαριστούμε το Δασαρχείο Θάσου και τη Διεύθυνση Δασών Καβάλας για την άψογη συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Θάσου για την υλοποίηση του έργου».