Δήμος Θάσου


Έκδοση βιβλίου του Αθλητικού Όμιλου Ποταμιάς Θάσου

Στο βιβλίο ο Θανάσης Διαλεκτόπουλος καταγράφει την ιστορία και την πορεία του Αθλητικού Συλλόγου Ποταμιάς από τον καιρό της αλάνας, την εποχή της επίσημης ίδρυσής του, μέχρι το 1990.

Η δημοσίευση πλούσιου δημοσιογραφικού υλικού και άλλων ντοκουμέντων αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές για “να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλιοί”. Κάθε παλιά φωτογραφία της ομάδας είναι μια ομάδα ζωής, ένα κομμάτι της κοινωνίας του τότε.

Ο Α.Ο. Ποταμιάς ήταν ο συναισθηματικός κρίκος που συνέδεε τα μέλη της Κοινότητας του χωριού, το συνεκτικό στοιχείο του κοινωνικού ιστού της. Το πάθος και η φλόγα των παιχτών στους αγώνες της ομάδας αποκτούσαν για το χωριό ζωτική ψυχολογική σημασία.

Η διάρθρωση που Λευκώματος ακολουθεί την εξελικτική πορεία της ομάδας από τον καιρό της συγκρότησής της, την εποχή της επίσημης ίδρυσής της και τη συμμετοχή της στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Γ’ & Β’ κατηγορίας του νομού Καβάλας. Το τελευταίο κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στους Παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της δεκαετίας του 1980.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:

«Ο Δήμος Θάσου στήριξε έμπρακτα την έκδοση του βιβλίου του Αθλητικού Όμιλου Ποταμιάς Θάσου σε συνεργασία με το συγγραφέα του Θανάση Διαλεκτόπουλο. Ειδικότερα έχει ολοκληρώσει ήδη τη διαδικασία προμήθειας 125 αντιτύπων του συγκεκριμένου βιβλίου.

Η δέσμευσή μας για τη συγγραφή και την έκδοση του συγκεκριμένου βιβλίου, που ήταν χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Ποταμιάς Θάσου, γίνεται πράξη».