Δήμος Θάσου


Ανακοίνωση Κινητού Μαστογράφου

ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ

ΝΠΔΔ «ΔΗΜΑΡΩΓΟΣ»

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Το ΝΠΔΔ του Δήμου Θάσου «Δημαρωγός» στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του οργανώνει επίσκεψη της  Κινητής Μονάδας Μαστογράφου Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας  –  ΑVON.

Η επίσκεψη αυτή προγραμματίζεται να  γίνει στα τέλη Φεβρουαρίου / αρχές Μαρτίου 2015 και η ιατρική παροχή θα είναι δωρεάν προς τις ωφελούμενες.

Οι προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο είναι οι ακόλουθες:

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνο μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο.

Επειδή πρέπει να προσδιοριστεί ο αριθμός των γυναικών που θα εξεταστεί και να γίνει η Οργάνωση των ραντεβού για τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της μονάδας (εξετάζονται 6 γυναίκες ανά ώρα), όσες κυρίες  επιθυμούν να επωφεληθούν από την επίσκεψη αυτή καλούνται να το δηλώσουν στο Γραφείο του ΝΠΔΔ «Δημαρωγός» στο τηλ. 2593350133 όλες τις εργάσιμες μέρες από 7.30΄ π.μ. έως 2.30΄ μ.μ. Η επίσκεψη προγραμματίζεται να γίνει σε Θάσο (Λιμένα ) και Λιμενάρια, για να εξυπηρετηθεί όλο το νησί.

  Με αφορμή τη δράση αυτή επικαλούμαστε την ευαισθησία σας, το αίσθημα  αλληλλεγγύης προς τον συνάνθρωπο και ζητάμε την εθελοντική προσφορά σας.

Ο Δημαρωγός έχει ανάγκη από εθελοντές, οι οποίοι θα στηρίζουν τις εκδηλώσεις αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο κάθε φορά που ο Δημαρωγός θα οργανώνει σχετικές δράσεις. Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε την εθελοντική ομάδα μας «Αρωγή»  που απευθύνεται σε όλους και ευχαριστούμε όλους όσους από την πρώτη στιγμή  διατέθηκαν και μας στήριξαν στις μέχρι τώρα δράσεις μας.

Αλλά ο  Δημαρωγός για να συνεχίσει το κοινωνικό του έργο και να δώσει ουσιαστική βοήθεια σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς  έχει την ανάγκη και τη στήριξη και από ένα δίκτυο ειδικευμένων εθελοντών: Γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, πολιτικοί μηχανικοί, επαγγελματίες κάθε κλάδου.

Ειδικά για τη προαναφερθείσα δράση του  μαστογραφικού ελέγχου χρειαζόμαστε εθελόντριες για την λήψη ιστορικών (κατά προτίμηση νοσηλεύτριες ή γενικότερα γυναίκες που θα μπορούν να νιώθουν οικεία οι εξεταζόμενες) αλλά και ηλεκτρολόγο και υδραυλικό. Κανείς δεν περισσεύει σ’ αυτή την προσπάθεια.  Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο τηλέφωνο 2593350133 και να δηλώσετε τα στοιχεία σας. Μπορείτε να έρθετε στο Γραφείο του Δημαρωγού (ισόγειο ΔΗΜΟΥ ΘΑΣΟΥ) για να γνωρίσετε το έργο μας.

Με την ελπίδα ότι θα ανταποκριθείτε και στην πρόσκληση αυτή σας περιμένουμε.

Με τιμή

Η Πρόεδρος του ΔΣ του Δημαρωγού

Γεωργαλή – Νικήτα Αγγελική

Add a comment

You must be logged in to comment.