Δήμος Θάσου


Δήλωση του Δημάρχου Θάσου για την απεικόνιση του Αγίου Ιωάννη εκ Θάσου στο επετειακό μετάλλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Κατόπιν της ανακοινώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου για την απεικόνιση του Αγίου Ιωάννη εκ Θάσου στο επετειακό μετάλλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:

«Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για το Νησί της Θάσου και προκαλεί συναισθήματα χαράς και υπερηφάνειας η είδηση της απεικόνισης του Αγίου Ιωάννου εκ Θάσου στο επετειακό μετάλλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Συνιστά,  για τον ευσεβή λαό της αγιοτόκου νήσου μας, αναμφίβολη αναγνώριση ότι η Θάσος προσέφερε θυσιαστικά πλειάδα Αγίων, Οσίων και Μαρτύρων στους κόλπους της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας, προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, στο πρόσωπο του Πατρός και Ποιμενάρχου ημών Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, ο οποίος εμπράκτως στέκεται δίπλα στον θεοσεβή λαό του Νησιού μας, άοκνος εργάτης της διαδόσεως και της διατηρήσεως της Ορθοδόξου Πίστεως μας».