Δήμος Θάσου


Διαδικτυακή σύσκεψη των μελών του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Θάσου

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 15.00μμ πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή σύσκεψη των μελών του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Θάσου με θέμα «Αντιμετώπιση των συνεπειών της Πανδημίας Covid-19 στον τουρισμό της Θάσου», κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του Οργανισμού κ. Πάρη Παρασχούδη.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η έγκαιρη συζήτηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της Πανδημίας Covid-19 στον τουρισμό της Θάσου και η λήψη σχετικών αποφάσεων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μέλη του Οργανισμού και από το Δήμο Θάσου ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την εποπτεία και το συντονισμό των δράσεων Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Θάσου κ. Γκάγκος Αλέξανδρος.

Ο κ. Γκάγκος Αλέξανδρος ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη του Οργανισμού για τις ενέργειες του Δήμου Θάσου αναφορικά με δράσεις Τουριστικής Προβολή της Θάσου για το έτος 2021, οι οποίες αρχικά αφορούν:

  1. Την αύξηση της συμμετοχής του Δήμου Θάσου στον Οργανισμό από 2.000€ σε 8.000€ και την εξασφάλιση του ανωτέρω ποσού στον προϋπολογισμό του 2021 για την καταβολή της ετήσιας συνδρομής του.
  2. Την εξασφάλιση ποσού 24.800€ στον προϋπολογισμό του 2021 για δράσεις Τουριστικής Προβολή της Θάσου.

Ο Δήμαρχος Θάσου ενημέρωσε τα μέλη ότι ήδη από 27-01-2021 έχει αποστείλει έγγραφο προς τα αρμόδια Υπουργεία για τον έγκαιρο σχεδιασμό και την εξασφάλιση της απαιτούμενης υποδομής σε προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα, ώστε να ανοίξουν και να λειτουργήσουν απρόσκοπτα οι συνοριακοί σταθμοί της Νυμφαίας (Ροδόπης) και του Ορμενίου (Έβρος) μαζί με τους υπόλοιπους της Βόρειας Ελλάδας.

 

Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την εποπτεία και το συντονισμό των δράσεων Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Θάσου.

Γκάγκος Αλέξανδρος