Δήμος Θάσου


Εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και μελών Επιτροπών του Δήμου Θάσου (2η Θητεία)

Την Κυριακή 09-01-2022, στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου, πραγματοποιήθηκε η εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τη 2η θητεία από 09-01-2022 έως και 31-12-2023.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου εκλέχτηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πιπίνης Δημήτριος από την παράταξη του Δημάρχου «Σύμπραξη Ευθύνης».

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου εκλέχτηκε από την παράταξη του Δημάρχου «Σύμπραξη Ευθύνης», κατόπιν μη πρότασης υποψηφίου από την παράταξη «Χατζηεμμανουήλ-Μόνο για τη Θάσο», ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μανίτσας Κωνσταντίνος.

Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου εκλέχτηκε από την παράταξη του Δημάρχου «Σύμπραξη Ευθύνης», κατόπιν μη πρότασης υποψηφίου από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου», ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σαλταρής Αργύριος.

Τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εκλέχτηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

  1. κ. Μανίτσας Δημήτριος από την παράταξη του Δημάρχου «Σύμπραξη Ευθύνης».
  2. κ. Πιπίνης Δημήτριος από την παράταξη του Δημάρχου «Σύμπραξη Ευθύνης».
  3. κ. Μαρίος Δημήτριος από την παράταξη του Δημάρχου «Σύμπραξη Ευθύνης».
  4. κ. Χρυσάφης Νικόλαος από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου»

Τακτικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εκλέχτηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

  1. κ. Μαριός Δημήτριος από την παράταξη του Δημάρχου «Σύμπραξη Ευθύνης».
  2. κ. Πιπίνης Δημήτριος από την παράταξη του Δημάρχου «Σύμπραξη Ευθύνης».
  3. κ. Μανίτσας Κωνσταντίνος από την παράταξη του Δημάρχου «Σύμπραξη Ευθύνης».
  4. κα. Κυριατζίδου Παναρέτου Χαρίκλεια από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου».

Σημειώνεται ότι στην ειδική αυτή συνεδρίαση συμμετείχε από την παράταξη «Χατζηεμμανουήλ-Μόνο για τη Θάσο» ένας (1) Δημοτικός Σύμβουλος, ενώ δεν συμμετείχε κανείς Δημοτικός Σύμβουλος από την παράταξη «Δημοτική Κίνηση Θάσου-Πάμε Μαζί».

Επίσης δεν υποδείχθηκαν υποψήφιοι για την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής από την παράταξη «Χατζηεμμανουήλ-Μόνο για τη Θάσο».

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης, δήλωσε:

«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο νέο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου μας κ. Πιπίνη Δημήτριο, το νέο Αντιπρόεδρο κ. Μανίτσα Κωνσταντίνο καθώς και στο νέο Γραμματέα κ. Σαλταρή Αργύριο, ευχόμενος καλή και εποικοδομητική θητεία.

Συγχαίρω, επίσης, για την εκλογή τους, τα νέα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θάσου ευχόμενος δύναμη και υπομονή.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απουσία της μείζονος αντιπολιτεύσεως, πλην μιας και μοναδικής εξαιρέσεως, στην ειδική, με ιδιαίτερο συμβολισμό, σημερινή θεσμική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αποδεικνύεται, τελικά, ότι για κάποιους η ενασχόληση με τα κοινά έχει ενδιαφέρον μόνο όταν σχετίζεται με τη διαχείριση της εξουσίας».