Δήμος Θάσου


Επίλυση του προβλήματος έκδοσης Οικοδομικών Αδειών από την ΥΔΟΜ Θάσου

Σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου 2023, κατόπιν σύσκεψης στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, με την συμμετοχή του Διευθύνοντα Συμβούλου του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΝΕΣΤΟΣ Α.Ε» κ. Μιχάλη Σκορδά, της Προϊσταμένης της ΥΔΟΜ Δήμου Θάσου κας. Ιωάννας Κλωφά και εκπροσώπων του Τουριστικού Τομέα της Θάσου και των Μηχανικών της Θάσου, επιλύθηκε το πρόβλημα της αδυναμίας έκδοσης οικοδομικών αδειών από την ΥΔΟΜ Θάσου, λόγω υποστελεχωσής της.

Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε η άμεση εκκίνηση της διαδικασίας σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Θάσου με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΝΕΣΤΟΣ Α.Ε. για την παροχή τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Θάσου.

Με την παρούσα Προγραμματική Σύμβαση θα παρέχεται η δυνατότητα διάθεσης τεσσάρων (4) Μηχανικών των απαιτούμενων ειδικοτήτων από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό στο Δήμο Θάσου, ώστε να είναι δυνατή η έκδοση των οικοδομικών αδειών από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θάσου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Η Διοίκηση του Δήμου αντιλαμβανόμενη την αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης στο θέμα, αναζητώντας μέχρι και σήμερα την καλύτερη δυνατή κοινά αποδεκτή λύση, και σε συνδυασμό με την καθυστέρηση τοποθέτησης των μόνιμων υπαλλήλων που έχει εγκριθεί η πρόσληψή τους, προχωρά στην άμεση εκκίνηση της διαδικασίας σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Θάσου με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΝΕΣΤΟΣ Α.Ε.

Η ανάπτυξη του τόπου είναι για εμάς προτεραιότητα και με τη συνεργασία των υπαλλήλων του Δήμου ενεργούμε προς την κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων προς όφελος των πολιτών της Θάσου».