Δήμος Θάσου


Επίσκεψη του Περιφερειάρχη ΑΜΘ στο Δήμαρχο Θάσου

Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021, επισκέφθηκε τη Νήσο Θάσο ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος.

Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης υποδέχθηκε τον κ. Περιφερειάρχη, ο οποίος συνοδεύονταν  από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καβάλας και Θάσου Κωνσταντίνο Αντωνιάδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Αλιευτικής Πολιτικής κ. Ανδρέα Καραγιώργη, στο Γραφείο του στο Δημαρχείο της Θάσου.

Εκ μέρους του Δήμου Θάσου στην συνάντηση που ακολουθήσε συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιακών και Πολεοδομίας κ. Σταύρος Τσολάκης, Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Σωτήριος Στρατηγέντας και Περιβάλλοντος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευστράτιος Πυρήνας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ. Κωνσταντίνος Μανίτσας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Δημήτρης Μανίτσας.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν αφενός την εξέλιξη των έργων της Περιφέρειας ΑΜΘ στη Θάσο και αφετέρου την ωρίμανση και κατάθεση προτάσεων ένταξης και χρηματοδότησης έργων από την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος ανακοίνωσε την ένταξη της Χρηματοδότησης της Πράξης: «Διευθέτηση τμήματος κεντρικού χειμάρρου στην Κοινότητα Λιμεναρίων Δήμου Θάσου», συνολικού προϋπολογισμού 3.055.000,00€ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014-2020 (Δράση 5Β.9.1 Μέτρα Πρόληψης Και Διαχείρισης Κίνδυνων από Πλημμύρες). Η πράξη αφορά στην υλοποίηση τεχνικού έργου, αντικείμενο του οποίου είναι η διευθέτηση του κεντρικού ρέματος Λιμεναρίων  Θάσου στο τμήμα που διαρρέει τον οικισμό των Λιμεναρίων του Δήμου Θάσου.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε: «Ευχαριστώ τον κ. Περιφερειάρχη για την επίσκεψή του στη Θάσο και για το συνεχές ενδιαφέρον του.

Το έργο της διευθέτησης τμήματος του κεντρικού χειμάρρου των Λιμεναρίων είναι ένα πολύ σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο που θα θωρακίσει ουσιαστικά τον οικισμό. Η Χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου δικαιώνει τον αγώνα της Διοίκησής μας για ένταξη της Θάσου στη ζώνη των περιοχών που κινδυνεύουν από πλημμυρικά φαινόμενα. Το έργο αυτό επιλύει ένα χρόνιο και μεγάλο πρόβλημα και ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν και έβαλαν το δικό τους λιθαράκι.

Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Θάσου και της Περιφέρειας ΑΜΘ είναι αγαστή, αρμονική και προς όφελος των κατοίκων του τόπου μας».