Δήμος Θάσου


Μήνυμα του Δήμου Θάσου για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία, η οποία καθορίσθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970.

Με αφορμή τον σημερινό εορτασμό, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την εποπτεία και το συντονισμό των δράσεων Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Θάσου κ. Αλέξανδρος Γκάγκος δήλωσαν τα εξής:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού είναι μια ιδιαίτερη για εμάς ημέρα. Ο τουρισμός είναι ο βασικός πυλώνας της οικονομίας του τόπου μας. Μέσω της ανάπτυξης του Τουρισμού αυξάνονται τα εισοδήματα, δημιουργούνται επενδυτικές ευκαιρίες και θέσεις εργασίας και γενικότερα επιτυγχάνεται η ευημερία στον τόπο μας.

Φέτος, παρά τις αντίξοες συνθήκες, τα καταφέραμε. Ξεπεράσαμε τους στόχους μας, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Θάσος είναι ασφαλής τουριστικός προορισμός και ικανός να ανταμείψει τον κάθε επισκέπτη με την πλούσια ομορφιά του και την πλειάδα των ανθρώπων που εργάζονται στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός φιλικού αλλά και φιλόξενου περιβάλλοντος για όλους.

Ο Δήμος της Θάσου, με συμμάχους του τον Οργανισμό Τουρισμού, τους φορείς του Τουρισμού αλλά και τους συλλόγους των επαγγελματιών, είναι έτοιμος να σχεδιάσει την επόμενη ημέρα. Το 2022, όπως και το 2021, η Θάσος μας θα διαφημιστεί και θα προβληθεί, όπου απαιτείται, στοχευμένα και με σχέδιο, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  

Ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων και γι’ αυτό πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενωμένοι να προσπαθήσουμε για το κοινό καλό του τόπου μας.

Ευχαριστούμε, τέλος, όλους τους επισκέπτες της Θάσου, που επέλεξαν το νησί μας ως τόπο διακοπών τους και τους υποσχόμαστε ότι κάθε χρόνο θα προσπαθούμε να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι».