Δήμος Θάσου


Μήνυμα του Δήμου Θάσου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Σήμερα, 4 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Η σημερινή ημέρα είναι ήμερα περισυλλογής και ευαισθητοποίησης, είναι ημέρα που όλοι μας πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή στα αδέσποτα ζώα που αντικρίζουμε καθημερινά.

Ο Δήμος Θάσου, αναγνωρίζοντας την ανάγκη προστασίας των αδέσποτων ζώων στην περιοχή ευθύνης του, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει προβεί σε σειρά δράσεων με στόχο τόσο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων ζώων, όσο και του περιορισμού του αριθμού τους.

Ειδικότερα ο Δήμος Θάσου:

Προέβη στην προμήθεια και τοποθέτηση 15 μικρών σπιτιών φιλοξενίας αδέσποτων ζώων σε οικισμούς του Δήμου, στα οποία μπορούν να καταφύγουν και να σιτιστούν τα αδέσποτα ζώα. Κάθε μικρό σπιτάκι διαθέτει αυτόματη ταΐστρα και ποτίστρα που τροφοδοτείται με την φροντίδα και δαπάνες του Δήμου Θάσου.

Προέβη σε δράσεις στειρώσεων σε συνεργασία με κτηνιάτρους της Θάσου, με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση 400 στειρώσεων σε αδέσποτα ζώα το 2020 και 200 στειρώσεων το 2021 μέχρι σήμερα.

Ο Δήμος Θάσου συνεχίζει τις δράσεις του, όμως μόνο οι δράσεις του Δήμου δεν είναι αρκετές για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος.

Ενόψει και της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων, η σημερινή ημέρα ας γίνει η αφορμή ώστε αγάπη μας για τα ζώα και δη για τα αδέσποτα ζώα ας μετατραπεί σε πράξη ευθύνης. Ας αναλογιστούμε την ευθύνη πριν την υιοθεσία ενός κατοικίδιου. Ας προχωρήσουμε στην στείρωση του κατοικίδιου μας. Ας αναλάβουμε την ευθύνη με την υιοθεσία ενός αδέσποτου κατοικίδιου.