Δήμος Θάσου


Ο Δήμαρχος Θάσου για την ανακοίνωση της Δημοτικής Θασιακής Κίνησης – Πάμε Μαζί

Σχετικά με την ανακοίνωση της Δημοτικής Θασιακής Κίνησης – Πάμε Μαζί με θέμα: «Σταματήστε το έγκλημα που διαπράττεται στη Θάσο!», ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η  παράταξη του κ. Θεοδωρίδη επιθυμεί να επιβεβαιώσει την ανάγκη της ύπαρξής της ως αντιπολιτευόμενη στη Διοίκηση παράταξη αλλά αυτό, κατά τη γνώμη μας, επιτυγχάνεται μόνο μέσω σωστής έρευνας και πληροφόρησης. Το απλό αναμάσημα δήθεν καταγγελιών είναι σαν τα κούφια τα καρύδια.

Προκαλούν μεν θόρυβο αλλά είναι κενά περιεχομένου.

Ειδικότερα:

1) Ως προς το ζήτημα των αναδασώσεων η παράταξη του κ. Θεοδωρίδη επέδειξε τέτοια περιβαλλοντική ευαισθησία που ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και η «αναίσθητη περιβαλλοντικά Διοίκηση» ψήφισε μόνη της τις αναδασώσεις. Αποδεχόμαστε την ευθύνη της ψήφισης της εκτέλεσης των αναδασώσεων.

2) Ως προς το ζήτημα της απόφασης για την κατασκευή ηλεκτρικού δικτύου διανομής, αν αμφισβητείται η νομιμότητα της απόφασης, η παράταξη του κ. Θεοδωρίδη θα έπρεπε να γνωρίζει τη διαδικασία προσφυγών κατά αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε κάθε περίπτωση ο νομικός σύμβουλος του Δήμου είναι στη διάθεση τους.

3) Ως προς την ουσία της ως άνω αποφάσεως η παράταξη του κ. Θεοδωρίδη θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ΟΛΕΣ οι αποφάσεις που έχει λάβει μέχρι σήμερα το ΔΣ του Δήμου Θάσου και αφορούν σε ζητήματα δασικά, έχουν ΠΑΝΤΑ τη ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ή τη ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ του Δασαρχείου.  Δέον να σημειωθεί, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες αλλά κυρίως αυτοί που καταγγέλλουν, χωρίς να γνωρίζουν αλλά με διάθεση να δημοσιοποιήσουν τη δήθεν περιβαλλοντική τους ευαισθησία, ότι περί το 90% της όδευσης του δικτύου, που θα κατασκευαστεί, θα περάσει από ήδη  υπάρχουσα διανοιγμένη αντιπυρική ζώνη.

4) Ως προς την υλοποίηση των προαναφερόμενων αναδασώσεων γίνεται γνωστό ότι μόλις σήμερα, 03-02-2021 μας ανακοίνωσε το Δασαρχείο Θάσου ότι στις 25-01-2021 έγινε η εγκατάσταση της εταιρείας από το Δασαρχείο στις υπό αναδάσωση περιοχές.

Ως προς τα αναφερόμενα για συγκάλυψη έκνομων ενεργειών από τη Διοίκηση του Δήμου εις βάρος του τόπου μας, θα παρακαλούσα την παράταξη του κ. Θεοδωρίδη να γίνει συγκριμένη και με παρουσίαση απτών αποδεικτικών στοιχείων αλλιώς τα αναγραφόμενα της ουδέν διαφέρουν από την έννοια της  πολιτικής συκοφαντίας.

Η αντιπολίτευση πράγματι οφείλει να ελέγχει την κάθε Διοίκηση. Ωστόσο, ο έλεγχος αυτός επιβάλλεται να γίνεται με όρους αλήθειας και σωστής πληροφόρησης αλλιώς γίνεται για να γίνεται και αυτό αποδεικνύει αφενός έλλειψη σεβασμού στους πολίτες και αφετέρου άγνοια της πραγματικής αποστολής της ως θεσμικού παράγοντα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Επαναλαμβάνουμε ότι οι Υπηρεσίες του Δήμου είναι στη διάθεση ΟΛΩΝ……….»