Δήμος Θάσου


Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με τον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΑΜΘ

Την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 και ώρα 10.00πμ πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου μεταξύ του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη και του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Αρχιπύραρχου κ. Κωνσταντίνου Κούκουρα.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Διοικητής ΔΙ.ΠΥ.Ν. Καβάλας Πύραχος κ. Νικόλαος Μπαλατσούκας, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου κ. Κωνσταντίνος Κοντογεωργίου, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Καβάλας & Θάσου κ. Σταύρος Κιβράκης και οι Αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θάσου.

Βασικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η ανάλυση και η εξειδίκευση του σχεδιασμού και των δράσεων στη Θάσο με έμφαση στις δράσεις πρόληψης που αφορούν την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, κατόπιν των συνεδριάσεων του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο) του Δήμου Θάσου στις 28-04-2021 και του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Π.Ε Καβάλας στις 19-04-2021.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:

«Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Θάσου, των αρμόδιων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Καβάλας & Θάσου είναι άριστη και συνεχής.

Σήμερα, και δια ζώσης, είχαμε την δυνατότητα, με την επίσκεψη του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Αρχιπύραρχου κ. Κωνσταντίνου Κούκουρα στη Θάσο, να συζητήσουμε σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον σχεδιασμό για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο στη Θάσο.

Η αντιπυρική προστασία της Θάσου αποτελεί ζήτημα υψίστης σημασίας για το Δήμο Θάσου. Προς τούτο και στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Δήμου συνεχίζουμε, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, να εργαζόμαστε για την καλύτερη δυνατή αντιπυρική θωράκιση της Θάσου.

Ο Δήμος Θάσου είναι και θα συνεχίσει να είναι αρωγός του Πυροσβεστικού, Κλιμακίου Θάσου, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του».