Δήμος Θάσου


Τελετή βράβευσης του διαγωνισμού φωτογραφίας – «Θάσος, φως και χρώματα»

Στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου 2020», η ΔΗ.Κ.Ε.Θ. βράβευσε τους νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας με τίτλο, «Θάσος, φως και χρώματα».

Πρόκειται για τον 1ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας με τη συγκεκριμένη θεματική που αφορά το νησί της Θάσου. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 29 φωτογράφοι με 120 φωτογραφίες, σύμφωνα με τους κανόνες και τις οδηγίες της σχετικής προκήρυξης.

Οι φωτογραφίες μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του κάθε φωτογράφου, αποτύπωσαν όμορφες στιγμές και εικόνες του νησιού. Η αξιολόγηση των φωτογραφιών έγινε με βάση την σύνθεση, την τεχνική και κυρίως την σχέση τους με το θέμα του διαγωνισμού.

Η ΔΗ.Κ.Ε.Θ. μέσα από την βράβευση αυτή, θέλησε να ευχαριστήσει θερμά αλλά  και να συγχαρεί όλους τους φωτογράφους για την συμμετοχή τους.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. Γεώργιος Κουτσουμανής ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Πέρα από την αξιολόγηση, η συμμετοχή και η κάθε φωτογραφία που κατατέθηκε αποτελεί τον καλύτερο έπαινο για το δημιουργό της. Η συμμετοχή τους αποτελεί το ισχυρότερο κίνητρο για την εξέλιξη και βελτίωση του διαγωνισμού».

Επίσης συγχαρητήρια και ευχαριστίες δόθηκαν και στα μέλη της κριτικής επιτροπής για τη δύσκολη, κοπιαστική και εθελοντική εργασία τους.

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι:

 • Πρόεδρος, Κατσάγγελος Γεώργιος, Καθ. Φωτογραφίας, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Α.Π. Θ.,

Μέλη:

 • Μυτιληνιός Γεώργιος, Φωτογράφος, τακτικό μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας», MFIAP-GMHPS-PSA* EsHPS,
 • Ζήδρου Θέμιδα, Φωτογράφος
 • Καΐδης Νικόλαος, Φωτογράφος.

Τα έπαθλα ήταν μία ευγενική προσφορά του Γλύπτη Κώστα Λόβουλου.

Τις βραβεύσεις πλαισίωσε και η διάλεξη των Γεώργιου  Κατσάγγελου και Αναστασίας Βαλαβανίδου, Αρχιτέκτων – Μουσειολόγου, σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε τόσο η φωτογραφία όσο και η κινούμενη εικόνα στην δημιουργία μουσειακών χώρων, με σκοπό την ολιστική προσέγγιση προβολής και ανάδειξης μουσειακών συλλογών.

Ο 2ος  Διαγωνισμός  Φωτογραφίας με τη συγκεκριμένη θεματική που αφορά το νησί της Θάσου, ήδη σχεδιάζεται ώστε να δώσει την δυνατότητα συμμετοχής σε ακόμα περισσότερους φωτογράφους την επόμενη χρονιά.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε σύμφωνα με τα ισχύοντα σχετικά πρωτόκολλα, και τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. κατά της εξάπλωσης της πανδημίας.

Τα βραβεία για τον διαγωνισμό «Θάσος , Φως και Χρώματα» πήραν οι ꓽ

Α’ Βραβείο:Σινάθης Στράτος

Β’Βραβείο:Ηλιάδης Αχιλλέας

Γ’Βραβείο: Γεωργακούδη Θεοδώρα

Έπαινοι δόθηκαν στους:

 • Πλιάτσικα Μάριο
 • Τεκίδη Λάζαρο
 • Σινάθη Στράτο
 • Σαλονικιό Στράτο
 • Κανέλλη Ευγενία
 • Ηλία Ιωάννη
 • Τσίπο ΓΕώργΙο
 • Φειδοπούλου Βασιλική
 • Ευαγγελίδη Χαράλαμπο

 

Επίσης αναρτήθηκαν οι φωτογραφίες των:

Σαμαρά Παναγιώτη, Ηλιάδη Αχ., Μουδιώτου Ελένη, Ζήδρου Αργίτα,

Ζαχόπουλου Παναγιώτη, Σαλονικιού Στράτου, Σινάθη Στράτου, Μιχαλακίδη Μιχάλη, Μουρουζίδου Σοφία, Κουκούλη Αναστασία, Ζαχόπουλου Παναγιώτη,

Σφουγκάρη Χάρη, Μάρκου Παναγιώτη, Μιχαλακίδη Μιχάλη, Φλαμούρη Βασίλη, Brouno Hoffmann, Αραπίδου Σύλβια

 

Στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκαν και οι νικητές του Διαγωνισμού Φωτογραφίας που διοργάνωσε η ΔΗ.Κ.Ε.Θ. κατά την περίοδο του αναγκαστικού εγκλεισμού μας λόγω της πανδημίας και είχε τίτλο, «Φωτογραφίζω από το σπίτι μου ότι αγαπώ, για να θυμάμαι ότι με έκανε πιο δυνατό».

Τα βραβεία δόθηκαν στους:

1.Μαρία Μπαξεβανάκη

2.Ελένη Μουδιώτου

3.Ευγενία Καννέλη.