Δήμος Θάσου
Ν.Π.Δ.Δ. Δημαρωγός
Δελτίο Τύπου
Ο Δήμος Θάσου συμμετείχε με το Ν.Δ.Δ.Δ. Δημαρωγός την Παρασκευή, 05.02.2016 στην 1η Περιφερειακή Συνάντηση Εργασίας Υγιών Πόλεων στο Δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη. Η πρόσκληση αφορούσε την παρουσίαση καλής πρακτικής του Δήμου Θάσου στον τομέα της Πρόνοιας σχετικά με την λειτουργία των ΚΑΠΗ. Το Δίκτυο Υγιών Πόλεων, στο οποίο ανήκει και ο Δήμος Θάσου, έχει επεξεργασθεί και εγκρίνει τη νέα πολιτική για τη Γ΄ Ηλικία εναρμονισμένη με τις νέες πολιτικές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Πρόεδρος του νομικού προσώπου παρουσίασε το Α΄ ΚΑΠΗ Θάσου, το οποίο είναι το πρώτο στην Ελλάδα ενταγμένο στη νέα φιλοσοφία με τη συμμετοχή της κοινότητας, τη διαγεννεακή επικοινωνία – κοινωνική δικτύωση όλων των δημοτών, τη συμμετοχή των 50+, των εθελοντών, του ανοιχτού κέντρου ευρύτερης πολιτικής για την Γ΄ Ηλικία, προκειμένου να έχουμε πόλεις πιο φιλικές για όλους τους δημότες και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους. Η παρουσίαση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και έτυχε της θερμής υποδοχής από όλους τους παριστάμενους, αιρετούς και μη, των προσκληθέντων Δήμων.
Το γεγονός αυτό μας έδωσε ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά, ενίσχυσε δε τη διάθεσή μας να ολοκληρώσουμε το Γ΄ ΚΑΠΗ Πρίνου και να προχωρήσουμε στη συνέχεια στη δημιουργία του Β΄ ΚΑΠΗ Λιμεναρίων.
Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Δημαρωγός
Γεωργαλή – Νικήτα Αγγελική
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την παρουσίαση.
Add a comment
You must be logged in to comment.