Δήμος Θάσου


«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ν.Π.Δ.Δ. ΔΗΜΑΡΩΓΟΣ»

Θάσος, 25 Μαΐου 2017

Συνάντηση Εργασίας Κοινωνικών Φορέων Δήμων Θάσου και Καβάλας

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ενημερωτική συνάντηση εργασίας είχαν την Τετάρτη 24 Μαΐου   στο Α ‘  ΚΑΠΗ Θάσου η Πρόεδρος και το προσωπικό του νομικού προσώπου Δημαρωγός καθώς και εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας Πρίνου. Υποδέχθηκαν τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών  Δήμου Καβάλας, το οποίο από το 2013 δραστηριοποιείται στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας –Θράκης σε θέματα που αφορούν την κοινωνική, νομική και ψυχολογική στήριξη κακοποιημένων Γυναικών.

Η  εισήγηση των τριών επιστημόνων για το έργο του Κέντρου, μέσα από το αισιόδοξο παράδειγμα της ιστορίας μιας γυναίκας που βίωσε την κακοποίηση, στηρίχτηκε από το Κέντρο και ζει πια μια νέα ζωή, ήταν συγκλονιστική!  Δημιουργήθηκε προβληματισμός δημιουργικός και μέσα από τη συζήτηση που ακολούθησε εξετάστηκε η προοπτική συνεργασίας των φορέων μας με σκοπό την ευρύτερη ενημέρωση των πολιτών για θέματα βίας κατά γυναικών και παιδιών.

Ας αφήσουμε όμως  τα στελέχη  του Κέντρου να μιλήσουν για τη συνάντηση αυτή μέσα από το μήνυμα που ανάρτησαν στην ιστοσελίδα τους :

«Επιστροφή στη δράση κατά μήκος ολόκληρης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας ταξίδεψαν σήμερα στο πανέμορφο νησί της Θάσου, όπου παρουσίασαν στο επιστημονικό προσωπικό των κοινωνικών φορέων του Δήμου Θάσου και του Κέντρου Υγείας Πρίνου την εισήγηση με θέμα: ” Κοινωνική, νομική και ψυχολογική συμβουλευτική: Οι τρεις πράξεις στη στήριξη μιας κακοποιημένης γυναίκας: ΄Ενα αισιόδοξο παράδειγμα”, στο φιλόξενο χώρο του Α’ ΚΑΠΗ Δήμου Θάσου στην περιοχή του Λιμένα.

               Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των επαγγελματιών, με την προοπτική συνεργασίας και καλής επικοινωνίας. Παράλληλα, οι επιστήμονες του Συμβουλευτικού Κέντρου παρουσίασαν και τις νέες κατηγορίες ωφελουμένων γυναικών στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο αλλά και την επαγγελματική συμβουλευτική.Το κλίμα ήταν πολύ φιλικό και οι εντυπώσεις μας οι καλύτερες.

               Θερμά ευχαριστώ στην Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου ” Δημαρωγός Δήμου Θάσου”  κα Νικήτα Αγγελική για την άψογη συνεργασία και την παρουσία της στην εισήγηση αλλά και την κοινωνική λειτουργό του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι” Δήμου Θάσου κα Καραγιάννη Βασιλεία για την καλή οργάνωση και εγκαρδιότητα.Στο τέλος ένα δώρο μας περίμενε εκ μέρους τους: ένα διακοσμητικό καράβι που συμβολίζει, όπως μας είπε η Πρόεδρος, το ταξίδι που πραγματοποιήσαμε για να φθάσουμε κοντά τους.Επεκτείνοντας το συμβολισμό ευχόμαστε να έχουμε και στο μέλλον  τόσο όμορφα επαγγελματικά ταξίδια και όλοι οι επιστήμονες που ασχολούμαστε με τον άνθρωπο να πλέουμε πάντα σε ήρεμα νερά και ασφαλή πελάγη.»

       

                Γιατί το ταξίδι από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο δεν τελειώνει ποτέ…

 

 

Εκ μέρους του ν.π.δ.δ Δημαρωγός

Η Πρόεδρος

  Γεωργαλή – Νικήτα Αγγελική

Add a comment

You must be logged in to comment.