Δήμος Θάσου


Διαδικτυακό Σκακιστικό τουρνουά Θάσου “THASSOS SPRING 2020 Arena”

Από την αρχή της παραμονής όλων μας στο σπίτι, όσοι αγαπούν το σκάκι, αναζητούν νέους τρόπους ώστε να μη χάσουν την επαφή τους με το αγαπημένο τους παιχνίδι. Άλλωστε το σκάκι αποτελεί βασικό παιδαγωγικό “εργαλείο” ενισχύοντας τη μνήμη, την οργάνωση της σκέψης, τη συγκέντρωση και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων.

Το τραπέζι στήνεται…ο αντίπαλος έρχεται ψηφιακά στην οθόνη του υπολογιστή, οι παίκτες παίρνουν τις θέσεις τους στην ψηφιακή σκακιέρα και το διαδικτυακό παιχνίδι ξεκινά………

Ο Δήμος Θάσου σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΘ διοργανώνουν Σκακιστικό τουρνουά  Διαδικτυακό THASSOS SPRING 2020 Arena την Κυριακή, 26 Απριλίου 2020, από 17:00 έως 19:00. Οι εγγραφές μπορούν να γίνουν μέχρι πέντε λεπτά πριν τους αγώνες στην ιστοσελίδα που αναφέρεται (Δείτε το σύνδεσμο παρακάτω). Βασική προϋπόθεση να έχει προηγηθεί η εγγραφή του παίκτη στην ιστοσελίδα με ευθύνη του γονέα. Κάθε παίκτης θα έχει 7 λεπτά στη διάθεσή του και πέντε δευτερόλεπτα επιπλέον για κάθε κίνηση που θα κάνει.

Οι κληρώσεις γίνονται αυτόματα, ενώ στην οθόνη του υπολογιστή εμφανίζεται η σκακιέρα του κάθε παίκτη. Κάθε παίκτης πρέπει να ξεκινήσει το παιχνίδι μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. Εάν ο παίκτης δεν προλάβει, χάνει και περιμένει την επόμενη κλήρωση. Οι κληρώσεις συνεχίζονται μέχρι το τέλος των αγώνων άρα κάθε ένας ακόμα και να χάσει μπορεί να παίξει πολλά παιχνίδια. Το τουρνουά διεξάγετε για μικρούς Θάσιους Σκακιστές έως και 18 ετών, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει τουρνουά ανοικτό για όλες τις ηλικίες.

Η διαδικασία είναι απλή, αρκεί να ακολουθηθούν τα παρακάτω βήματα:

Διαδικτυακό THASSOS SPRING 2020 Arena

Κυριακή, 26 Απριλίου 2020, από 17:00 έως 19:00

Χρόνος:7′ +5” • Rapid

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://lichess.org/tournament/tDJptbd4

Για να εισέλθετε πρέπει να κάνετε εγγραφή στο lichess, αν δεν έχετε ήδη.

Κωδικός εισόδου: 25930

Add a comment

You must be logged in to comment.