Δήμος Θάσου


Η ΕΥΠΑΤΕ αρμόδια για θέματα διαδικασιών έκδοσης και ελέγχου οικοδομικών αδειών σε τουριστικά καταλύματα άνω των 50 κλινών στο Νησί της Θάσου

Στο άρθρο 63. παρ. 2 του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού «Ανάπτυξη καταδυτικού τουρισμού, ρυθμίσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα, ρυθμίσεις για κολυμβητικές δεξαμενές εντός τουριστικών καταλυμάτων, σήμα πιστοποίησης glamping και λοιπές διατάξεις» που βρίσκετε σε διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης περιλαμβάνεται η διάταξη:

«2. Στο τέλος του α εδαφίου της περ. β της παρ. 2 του άρθρου 12 του ν.4002/2011 προστίθεται νέο εδάφιο ως εξής «Συγκεκριμένα για την περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικότερα για τις τουριστικές περιοχές Καβάλας και Ν. Θάσου, η ΕΥΠΑΤΕ είναι αρμόδια για τουριστικά καταλύματα άνω των 50 κλινών για θέματα που εμπίπτουν στη διαδικασία έκδοσης και ελέγχου οικοδομικών αδειών, για χρονική περίοδο ενός έτους αρχής γενομένης από την ισχύ της παρούσης διάταξης».

Η ανωτέρω ρύθμιση είναι αποτέλεσμα και του υπ. αριθμ. 838/23-01-2020 εγγράφου μας που αποστείλαμε στον Υπουργό Τουρισμού διεκδικώντας η έκδοση οικοδομικών άδειών τουριστικών επενδύσεων (μικρές και μεγάλες) στην Νήσο Θάσο να εκδίδονται από την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων (ΕΥΠΑΤΕ) του Υπουργείου Τουρισμού, έως ότου επέλθει η ομαλότητα στην έκδοση οικοδομικών αδειών από τον Δήμο Καβάλας.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης εκφράζει την ικανοποίησή του και ευχαριστεί τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη για το άμεσο ενδιαφέρον και την άμεση ανταπόκρισή του στο δίκαιο αίτημα του Δήμου Θάσου. Παράλληλα όμως, ο Δήμος Θάσου συνεχίζει την διεκδίκηση ώστε το όριο των κλινών στην ανωτέρω προτεινόμενη διάταξη να είναι μικρότερο των 50 κλινών, καθώς στον Δήμο Θάσου υπάρχει μεγάλος αριθμός μικρών τουριστικών επενδύσεων που καθυστερούν να ολοκληρωθούν λόγω των καθυστερήσεων στην διαδικασία έκδοσης και ελέγχου οικοδομικών αδειών.

Add a comment

You must be logged in to comment.